Geamul tripan este un geam termoizolant cu trei foi de sticlã.

Execuţia lui se face similar cu a geamului termoizolant cu douã foi de sticlã (bipan). Cele trei foi de sticlã sunt despãrţite de douã baghete distanţier din aluminiu. Gazul dintre foile de sticlã este perfect izolat, pentru a se pãstra uscat, şi, întocmai ca la orice geam bipan, poate fi aer sau un gaz inert – recomandat.

 

Toate considerentele legate de execuţia şi funcţionarea unui geam temoizolant cu douã foi de sticlã sunt valabile şi la geamul tripan.

 

Dacã un geam cu douã foi de sticlã are, uzual, grosimea de 24 mm, în cazul geamului tripan grosimea este între 32 mm si 44 mm. Prin urmare este necesar a se corela cu atenţie sistemul de profile utilizat cu grosimea geamului. Nu orice sistem de profile permite montajul geamurilor cu grosimi mari, iar utilizarea unui geam tripan, cu grosime mai micã de 32 mm, reprezintã o soluţie neinspiratã, scumpã şi ineficientã.

 

Ca şi in cazul geamurilor bipan, performantele geamurilor tripan se evidenţiazã prin coeficientul de transfer termic notat cu Ug, mãsurat prin W/mpK.

 

Un pachet de geam, bipan sau tripan, izoleazã cu atât mai bine cu cât acest coeficient este mai mic.

 

Cateva exemple de geamuri:

 

Geamul termoizolant executat cu trei foi de sticlã clarã de 4mm grosime, despãrţite de distanţiere de 10 mm, prevãzut cu aer între foile de sticlã, are Ug = 2 W/mpK.

 

Geamul termoizolant executat cu douã foi de sticlã clarã, de 4mm grosime, (la exterior şi mijloc) şi o foaie LowE la interior, despãrţite de distanţiere de 10 mm, prevãzut cu aer între foile de sticlã, are Ug = 1.4 W/mpK.

 

Geamul termoizolant executat cu douã foi de sticlã clarã, de 4mm grosime (la exterior si mijloc) si o foaie LowE la interior, despãrţite de distanţiere de 10 mm, prevãzut cu argon între foile de sticlã, are Ug= 1.2 W/mpK.

 

Geamul termoizolant executat cu douã foi de sticlã clarã, de 4mm grosime (la exterior si mijloc) si o foaie LowE la interior, despãrţite de distanţiere de 16 mm, prevãzut cu argon între foile de sticlã, are Ug= 0.9 W/mpK.

 

Izolarea fonicã a geamurilor termoizolante cu trei foi de sticlã este superioarã izolãrii fonice a geamurilor cu douã foi de sticlã. În situaţia în care se solicitã un geam cu izolare fonicã, fãrã pretenţii de izolare termicã, se poate utiliza un geam tripan cu distanţe între foile de sticlã mai mici de 10 mm, deci cu o grosime totalã sub 32 mm. În acesatã situaţie particularã, geamul tripan poate fi montat pe orice sistem de profile din PVC.

Solicita Oferta +40 728 628 188