Geamul tripan – Master Prod

 

Geamul tripan este un geam termoizolant (termopan) cu trei foi de sticla.

 

Executia lui se face similar cu a geamului termoizolant cu doua foi de sticla, cele trei foi de sticla fiind despartite de doua baghete distantier din aluminiu. Gazul dintre foile de sticla este perfect izolat, pentru a se pastra uscat, si, intocmai ca la orice geam termoizolant, poate fi aer sau un gaz inert.

 

Toate considerentele legate de executia si functionarea unui geam temoizolant cu doua foi de sticla sunt valabile si la geamul cu trei foi de sticla (tripan).

 

Daca un geam termoizolant cu doua foi de sticla, are, uzual, grosimea de 24 mm, in cazul geamului cu trei foi de sticla (tripan) grosimea este intre 32 mm si 44 mm. Prin urmare este necesar a se corela cu atentie sistemul de profile utilizat cu grosimea geamului. Nu orice sistem de profile permite montajul geamurilor cu grosimi mari, iar utilizarea unui geam termoizolant cu trei foi (tripan), cu grosime mai mica de 32 mm, reprezinta o solutie neinspirata, scumpa si ineficienta.

 

Ca si in cazul geamurilor termoizolante cu doua foi de sticla, performantele geamurilor cu trei foi se evidentiaza prin coeficientul de transfer termic notat cu Ug, masurat prin W/mpK.

 

Un geam cu trei foi de sticla (tripan) izoleaza cu atat mai bine cu cat acest coeficient este mai mic.

 

Cateva exemple de geamuri:

 

Geamul termoizolant executat cu trei foi de sticla de 4mm grosime clare, despartite de distantiere de 10 mm, prevazut cu aer intre foile de sticla, are Ug = 2 W/mpK.

 

Geamul termoizolant executat cu doua foi de sticla de 4mm grosime clare (la exterior si mijloc) si o foaie LowE la interior, despartite de distantiere de 10 mm, prevazut cu aer intre foile de sticla, are Ug = 1.4 W/mpK.

 

Geamul termoizolant executat cu doua foi de sticla de 4mm grosime clare (la exterior si mijloc) si o foaie LowE la interior, despartite de distantiere de 10 mm, prevazut cu argon intre foile de sticla, are Ug= 1.2 W/mpK.

 

Geamul termoizolant executat cu doua foi de sticla de 4mm grosime clare (la exterior si mijloc) si o foaie LowE la interior, despartite de distantiere de 16 mm, prevazut cu argon intre foile de sticla, are Ug= 0.9 W/mpK.

 

Izolarea fonica a geamurilor termoizolante cu trei foi de sticla este superioara izolarii fonice a geamurilor cu doua foi de sticla. In situatia in care se solicita un geam cu izolare fonica, fara pretentii de izolare termica, se poate utiliza un geam termoizolant cu trei foi de sticla cu distante intre foile de sticla mai mici de 10 mm, deci cu o grosime totala sub 32 mm. In acesata situatie particulara, geamul termopan cu trei foi de sticla poate fi montat pe orice sistem de profile din PVC.

Solicita Oferta +40 728 628 188