Pereti cortina | Fatade din sticla - Master Prod
Solicita Oferta +40 728 628 188
+01 (414) 230 - 5550

Pereţi cortinã

     În general, pereţii cortinã, reprezintã denumirea uzualã pentru faţadele din sticlã şi aluminiu a căror stabilitate este asigurată doar prin rigiditatea formei proprii, o „haina” elegantã şi accesibilã pentru orice construcţie. Pe lângã aspectul estetic modern şi excelentele proprietãţi fono şi termoizolante, structurile de tip “pereţi cortinã” faciliteazã iluminatul natural şi oferã o largã panoramã a priveliştilor din exteriorul clãdirii. Combinaţia între aluminiu și sticlã duce la obţinerea de fațade moderne care rãspund cerinţelor actuale în ceea ce privește flexibilitatea în design și eficiența energetică.

     Peretii cortinã sunt constructii de tip montant – traversã, realizate din profile de aluminiu cu lãtimea vizibilã de 50 mm sau 55 mm. Adâncimea acestor profile variazã între 45 si 250 mm. Se pot folosi atât la fatadele cladirilor comerciale şi publice cât şi la cele rezidentiale. Timpul de executie şi de montare pentru peretii cortinã este scurt, iar întretinerea acestora este relativ ieftinã şi uşoarã. Structura se poate aplica pe planuri verticale, înclinate (cu pantã pozitivã sau negativã), dar şi pe acoperişuri ( luminatoare şi cupole).
 
Peretii cortinã se pot realiza în toata gama de culori RAL. Pot fi combinati cu placãri de material compozit – de tip BOND – ceea ce duce la un aspect modern al ansamblului şi la suprafete perfect plane, uşor de întretinut.
Peretii cortinã sunt constructii de tip montant – traversã, realizate din profile de aluminiu cu lãtimea vizibilã de 50 mm sau 55 mm . Adâncimea acestor profile variazã între 45 şi 250 mm. Se pot folosi atât la fatadele cladirilor comerciale şi publice cât şi la cele rezidentiale.

Tipuri de pereţi cortinã

Pereti cortinã standard

Este cel mai utilizat tip de perete cortinã, cu profile vizibile atât pe direcţia orizontalã cât şi pe cea verticalã. La acest tip de perete cortinã se poate folosi sticlã cu grosimi de la 6 la 42 mm.

Pereti cortinã semistructurali

Sunt realizaţi din rame fixate între ele cu ajutorul montanţilor. Acest tip de structuri au un cost redus de instalare datoritã faptului cã ramele din care sunt alcãtuiţi sunt realizate în atelier. În jurul fiecãrei rame este vizibilã doar o foarte îngustã suprafaţã din profilul de aluminiu. La final, clãdirea va avea un aspect unitar şi impresionant de perete din sticlã.

Pereti cortinã structurali

Profilele orizontale şi verticale nu sunt vizibile. Singurul element vizibil în acest caz este sticla. Geamul este lipit de ramele realizate din profile de aluminiu cu ajutorul siliconului structural. Aceste rame sunt ataşate de montanţi şi pot fi fixe sau mobile ( cu deschidere spre exterior). Acest sistem permite realizarea de lucrãri cu forme atipice şi neregulate. Sistemele permit montarea de uşi de acces.

     Master Prod foloseşte în realizarea acestui tip de produs profile speciale, cu certificãri corespunzãtoare cerinţelor sistemului. Profilele sunt furnizate de cãtre liderii de pe piaţa românaeascã de acest tip din Romania şi nu numai: Schuco, Aliplast, Alumil.