Geamul tripan - geam termoizolant cu trei sticle

Geamul tripan

Geamul tripan – un geam cu trei foi de sticlã

Geamul tripan este un geam termoizolant cu trei sticle. Execuţia acestui tip de geam se face similar cu a geamului termoizolant cu douã foi de sticlã (bipan). Cele trei foi de sticlã sunt despãrţite de douã baghete distanţier din aluminiu. Gazul dintre foile de sticlã este perfect izolat, pentru a se pãstra uscat şi poate fi un gaz inert sau aer (numai la cererea clientului).

 

Considerentele legate de execuţia şi funcţionarea unui geam temoizolant cu douã foi de sticlã sunt valabile şi la geamul tripan.

 

Un geam cu douã foi de sticlã – bipan, are, uzual, grosimea de 24 mm.

În cazul geamului tripan grosimea uzuală este între 32 mm si 44 mm. Prin urmare este necesar a se corela cu atenţie sistemul de profile utilizat cu grosimea geamului. Nu orice sistem de profile permite montajul geamurilor cu grosimi mari. Utilizarea unui geam tripan, cu grosime mai micã de 32 mm, reprezintã o soluţie neinspiratã, scumpã şi ineficientã.

Geamul tripan se folosește la întreaga gamă de elemente de tâmplărie. De la ferestre și uși până la pereți cortină.

 

Ca şi in cazul geamurilor bipan, performantele geamurilor tripan se evidenţiazã prin coeficientul de transfer termic notat cu Ug.

Unitatea de măsură este W/mpK.

 

Un pachet de geam, bipan sau tripan, izoleazã cu atât mai bine cu cât acest coeficient este mai mic.

 

Câteva exemple de geamuri:

 

Geamul tripan cu sticlã F4 mm, distanţiere de 10 mm, și aer între foile de sticlã, are Ug = 2 W/mpK.

 

Geamul tripan cu sticlã F4mm la exterior şi mijloc şi o foaie LowE la interior, distanţiere de 10 mm, și aer între foile de sticlã, are Ug = 1.4 W/mpK.

 

Geamul tripan cu sticlă F4mm la exterior și mijloc și o foaie LowE la interior, distanţiere de 10 mm și argon între foile de sticlã, are Ug= 1.2 W/mpK.

 

Geamul tripan cu sticlã F4mm la exterior si mijloc si o foaie LowE la interior, distanţiere de 16 mm și argon între foile de sticlã, are Ug= 0.9 W/mpK.

 

Geamul tripan – geam termoizolant cu trei sticle

Izolarea fonicã a geamurilor termoizolante cu trei foi de sticlã este superioarã celei a geamurilor cu douã foi de sticlã. În situaţia în care se solicitã un geam cu izolare fonicã, fãrã pretenţii de izolare termicã, se poate utiliza un geam tripan cu distanţe între foile de sticlã mai mici de 10 mm, deci cu o grosime totalã sub 32 mm. În acesatã situaţie particularã, geamul tripan poate fi montat pe orice sistem de profile din PVC.

Persönliche Beratung

MasterProd logo

masterprod.ro
Trimite-ne mesajul dorit prin Whatsapp

masterprod.ro
Salutare! 👋
Cu ce te putem ajuta? Lasă mesajul dorit și vom reveni cu un răspuns în intervalul 08:00 - 16:00.
Contactează-ne chiar acum
German