Devino distribuitorul produselor executate de noi

Utilitatea deschiderilor culisante sau pliabile – spații cu deschideri mari spre exterior

 

Un spațiu cu vitraje generoase și tâmplării cu deschideri largi poate fi considerat un spațiu în aer liber. Deschiderile culisante sau pliabile sunt recomandate pentru căi de acces largi din bucătării și livinguri către și dinspre exterior.

 

Uși culisante sau tip armonică

 

 A venit anotimpul cald. Cei care se bucură de avantajul unei case cu grădină petrec mult timp afară, printre pomi, admirând florile și ascultând păsările. Dar și la grătarul din curte. Și pentru asta trebuie acces foarte rapid și facil din bucătărie în grădină sau în zona grătarului și invers. Să nu cumva să se întâmple ceva cu mititeii sau cu legumele pentru grătar 🙂 …..

Din această cauză este recomandat ca trecerea dintr-o parte în alta să se facă ușor, prin zone largi, fără obstacole.

vitraje mari culisante si armonici

 

Tâmplăria pentru aceste spații poate fi de tip culisant sau cu deschidere armonică. Fiecare tip de tâmplărie are avantajele sale.

Daca ușile culisante au suprafețe vitrate foarte mari, ușile armonică permit eliberarea aproape în întregime a spațiului de trecere. Nici una dintre variante nu are nevoie de spații mari pentru „parcarea” foilor mobile.

Ușile culisante ca și cele pliabile pot fi deschise cu efort mic și cu manevrare simplă, chiar dacă suprafața și greutatea lor se apropie de cotele maxime admise de fiecare sistem în parte.

vitraje generoase - tâmplării cu deschideri largi

vitraje generoase - tâmplării cu deschideri largi

 

Dacă grădina casei este numai o terasă la un penthouse sau un balcon mai mic într-un bloc, în mijlocul aglomerărilor urbane, povestea este aceeași: este foarte frumos să ai o locuință care comunică cu exteriorul. Chiar dacă în acest caz grădina este înlocuită de ghivecele cu mușcate și petunii.

vitraje generoase - tâmplării cu deschideri largi

Ferestre

 

Un spațiu este legat de exterior și prin ferestre, nu numai prin ușile de acces. Forma, designul și mai ales varianta de deschidere a acestora  influențează foarte mult aspectul de ansamblu al încăperii.  O încăpere luminoasă te inspiră și te face să te bucuri de fiecare moment. Din acest motiv se recomandă vitraje generoase și tâmplării cu deschideri largi. Geamurile mari permit luminii naturale să pătrundă în încăpere de-a lungul întregii zile. Iar acest lucru, pe lângă faptul că va crea o atmosferă caldă și  primitoare, va face ca activități precum gătitul, lucrul de acasă sau relaxarea să fie mult mai plăcute și productive .

 

Ferestre culisante sau tip armonică

 

Ferestrele mobile cu suprafețe mari, pot fi și ele, la fel ca ușile, cu deschideri culisante sau pliabile/tip armonică. Ce frumos este să pregătești masa în ciripitul păsărelelor sau să simți mireasma florilor din grădină în timp ce lucrezi din confortul casei tale….

Ferestrele glisante permit deschideri care economisesc spațiul și oferă multă flexibilitate de design interiorului.

O fereastră culisantă nu va ocupa niciodată din spațiul interior al  camerei atunci când este deschisă. Și mai mult: ghivecele cu florile preferate pot fi aranjate și lasate pe tot pervazul ferestrei, tot timpul.  Toate acestea sunt posibile datorită foilor mobile care se deschid paralele cu peretele și nu în interiorul camerei.

In momentul în care ferestrele cu deschidere armonică sunt pliate într-o laterală, încăperea – bucătărie sau living – capătă o altă atmosferă, de parcă ai fi în aer liber. O fereastră mare chiar în fața chiuvetei va concentra mai multă lumină în zona de lucru. Lumina cade pe spațiul de lucru din bucătărie, aceasta fiind de un real ajutor la pregătirea meselor. Mai mult, lumina va oferi impresia de spațiu mai mare, mai aerisit.

 

culisante si armonici

culisante si armonici

 

Ușile și ferestrele se pot executa din profile de PVC sau aluminiu. Acestea pot fi echipate cu geam dublu sau triplu, cu sticlă cu depuneri de oxizi (LowE sau 4 anotimpuri) pentru calități de izolare termică ridicate, cu sticlă securizată sau laminată.

Aceste uși și ferestre suportă montarea de sisteme de plasă antiinsecte de tip plise.

Indiferent de profilele din care sunt executate, ușile și ferestrele culisante sau cu deschidere armonică sunt poarta de legătură cu exetriorul. Sunt garanția unui interior luminos, cald, primitor și modern în același timp.

 

Consultanță personalizată

MasterProd logo

masterprod.ro
Trimite-ne mesajul dorit prin Whatsapp

masterprod.ro
Salutare! 👋
Cu ce te putem ajuta? Lasă mesajul dorit și vom reveni cu un răspuns în intervalul 08:00 - 16:00.
Contactează-ne chiar acum
Romanian