Important la achiziţionarea cabinei de duş

Alegerea unei cabine de duş

Important la achiziţionarea cabinei de duş este să ţinem cont de câteva aspecte:

Lãtimea ușilor și modul de deschidere

Cabinele de duș pot avea uşi cu deschidere batantã sau cu deschidere culisantã.

Când vorbim despre deschideri batante, avem la dispoziție cabine a cãror uși au lãţimea între 650 şi 800 mm. Aceste uşi sunt amplasate pe una dintre laturile cabinei. O altã variantã este cabina cu doua uşi cu deschidere batantã, fiecare cu lãtime de aprox. 400 mm şi care se „întâlnesc” pe colţul cabinei de duş, cu îmbinare la 90 grade.

 

A doua variantã de deschidere pentru uşile cabinelor de duş este deschiderea culisantã. Principalul ei avantaj este cã ajutã la folosirea optimã a spațiului în bãile mici datoritã faptului cã nu se deschide spre exterior ci culiseazã spre lateral.

 

Înălțimea cabinei de duş

Aceasta se alege în funcție de înălțimea bãii, dar și de propriile nevoi. În general, cabinele au undeva la 2 metri înălțime. Dacã nu existã posibilitate de aerisire şi de evacuare a aburului în nici un caz cabinele de duş nu se fac înalte pânã în tavanul camerei de baie.

 

Tipul de sticlă

Sticla este un element important la achiziţionarea cabinei de duş. În funcţie de configuraţia ansamblului se foloseşte sticlã securizată cu grosimea de 8 sau 10 mm, cu margini şlefuite. Dacã grosimea sticlei este impusã de dimensiunile şi configuraţia cabinei de duş, modelul sticlei folosite este la alegerea utilizatorului. În ceea ce priveşte modelul acesteia se poate opta pentru sticlã clarã, sablatã plin, sablatã cu model sau printatã. Un alt aspect tot atât de important este duritatea apei. Pentru zonele unde duritatea crescutã a apei de la robinet determinã apariţia de pete albe de sãruri depuse pe pereţii de sticlã ai cabinei de duş este recomandatã folosirea sticlei cu tratament anticalcar, care işi pãstreazã proprietãţile pentru o perioadã de maxim 12 luni. O alternativã la tratamentul anticalcar , dar cu durata de viaţã mai micã, este tratamentul antipatã care constã în aplicarea pe sticle, pe faţa interioarã a cabinei, de susbtanţe care împiedicã depunerile de sãruri dar al cãror efect dureazã maxim 3 luni.

Feroneria 

Feroneria este determinantã în configuraţia şi siguranţa cabinei de duş. Stabilitatea ansamblului este datã de profilele perimetrale tip „U” sau de conectorii care fixeazã sticla pe zonele adiacente zidãriei dar şi de barele stabilizatoare care rigidizeazã întreaga constructie şi de alegerea conformã (atât tehnic cât şi calitativ) a balamalelor. Este foarte important ca balamalele sã fie rezistente în mediu umed astfel încât funcţionarea uşii cabinei sã se facã cu uşurinţã.

Mânere

Aceastea trebuie sã permitã deschiderea și închiderea ușilor fără efort. Se poate opta pentru varianta minimalistã a butoanelor comunicative, ideale pentru cabinele de dimensiuni mai mici. Putem opta și pentru varianta de mãner trãgãtor combinat chiar cu barã pentru prosop.

 

Etanşarea cabinei de duş

Este o etapă foarte imoprtantă. De ea depinde închiderea etanșă a cabinei. În etapa de montaj, etanşarea în zonele care se mobile se face cu garnituri siliconice cu secţiuni şi funcţii specifice. Pentru etanșarea în zonele fixe  se folosește silicon pentru hidroizolare.

Consultanță personalizată

MasterProd logo

masterprod.ro
Trimite-ne mesajul dorit prin Whatsapp

masterprod.ro
Salutare! 👋
Cu ce te putem ajuta?
Contactează-ne chiar acum
Romanian