usa deschidere armonica

PANORAMA – sistemul pentru uși și ferestre pliabile

PANORAMA – sistem de profile din aluminiu cu barieră termică, utilizat pentru proiectarea și execuția tâmplăriilor pliabile sau cu deschidere armonică. Acest sistem îmbină în cel mai fericit mod funcționalitatea, stilul și siguranța cu eleganța și durabilitatea atunci când este vorba despre tâmplărie.

Tâmplăria pliabilă sau tip armonică realizată folosind profilele din sistemul PANORAMA oferă soluții care au aplicabilitate atât în proiectele pentru clădiri publice cât și în cele pentru clădiri rezidențiale.

Se pot realiza elemente de tâmplărie cu deschidere pliabilă sau tip armonică pentru:

Sistemul este adaptat la cele mai recente cerințe privind performanța termică, estetica și siguranța tâmplăriei cu geam termoizolant.

Manevrarea tâmplăriei se face foarte ușor și rapid iar mișcarea panourilor este foarte fluidă. Toate acestea  datorită sistemului de glisare de înaltă calitate și care permite manevrarea fără efort a cercevelelor de mari dimensiuni.

 

Principiul de funcționare

O ușă sau o fereastră cu deschidere pliabilă sau tip armonică este compusă dintr-un număr de 2 până la 8 panouri mobile. Dintre aceste panouri unul, cel mult două pot fi considerate cercevele principale și au deschidere batantă. Restul cercevelelor fac o mișcare compusă. O mișcare de oscilare în jurul axului unde sunt montate balamalele ce leagă foile de ușă între ele și o mișcare de culisare, deplasându-se pe șina de bază de la locul unde stă când este închisă spre una dintre margini, unde va rămâne în poziția parcat.  Dacă se folosesc scheme în care din numărul total de foi mobile una singură rămâne într-o parte iar restul merg în partea opusă, cerceveaua singură poate avea deschidere oscilobatantă. 

 
 

Cracteristici tehnice sistem:

 • adâncime toc: 74,5 mm
 • adâncime profil cercevea: 74,5 mm
 • ușile pot fi echipate cu geamuri cu două sau cu trei foi de sticlă
 • grosime pachet de sticlă: până la 50 mm
 • înălțime maximă:2500 mm
 • lățime foi mobile: 700 – 1200 mm
 • greutate maximă admisă pentru o foaie mobilă: 100 kg
 • configurații cu 2 până la 8 foi mobile

Eficacitatea ca barieră împotriva intemperiilor (AWW: air-water-wind) a fost testată și stabilită în conformitate cu cerințele stabilite de standardele europene în vigoare.

Astfel:

 • Etanșeitatea la aer – tâmplăria PANORAMA s-a încadrat în clasa 3, pe o scară de la 0 la 4, ceea ce indică un produs care a trecut testul cu succes
 • Etanșeitatea la apă – tâmplăria PANORAMA s-a încadrat în clasa 9, pe o scară de la 0 la 9, ceea ce este un rezultat foarte bun.
 • Etanșeitatea la vânt – sistemul PANORAMA se încadrează în clasa C3 de etanșeitate, cu rezultate bune de protecție și etanșare la acțiunea vântului.

 
 
Configurații

Tâmplăria cu deschidere tip armonică poate avea diferite configurații. Numărul de cercevele și modul lor de deschidere se stabilește în funcție de dimensiunile tâmplăriei și de nevoile clientului. Cercevelele se pot deschide prin pliere sau pot fi batante. Sunt foarte comune configurațiile cu un numar impar de cercevele, caz în care una dintre ele poate avea rol de ușa principală pentru acces.

Iată câteva configurații posibile pentru aceste elemente de tâmplărie:

Spații mari de trecere dar și protecție

Designul profilelor și caracteristicile inovatoare, fac din acest sistem o alegere perfectă pentru proiectele care necesită suprafețe vitrate mari, pentru un aport mare de lumină naturală.

Se pot realiza uși care permit crearea unor goluri de trecere largi. Orice spațiu unde se montează o ușa realizată din profile PANORAMA se poate transforma instantaneu într-o terasă. Aceste uși rezolvă problema trecerii rapide dinspre interior spre exterior și invers. Deasemenea permit obținerea de deschideri largi pentru o priveliște cu adevărat impresionantă.

Pe vreme bună, ușile PANORAMA oferă o modalitate ideală de a conecta interiorul cu exteriorul, iar pe vreme nefavorabilă, formează bariera perfectă împotriva ploii, a frigului, a vântului, a privirilor indiscrete și a musafirilor nepoftiți.

 
Izolare termică, fonică și siguranță

În interiorul profilelor de aluminiu se pot introduce bare de material termoizolator. Aceste bare, realizate din materiale inovatoare, ajută la reducerea pierderilor de căldură prin zona profilelor. Din această cauză aceste bare au denumirea de termomodule.

Cu același scop, de reducere a pierderilor de căldură prin tâmplărie, între pachetele de sticlă și profilele de aluminiu se introduc profile cu secțiuni specifice, cu rol de garnitură perimetrală de așezare, realizate din același material inovator.

În funcție de echiparea cu termomodule profilele se încadrează în una din următoarele subgrupe ale seriei:

 • Panorama (DC),
 • Panorama high isolation (DVi+) – cu profile cu rol de garnitură pe perimetrul pachetului de sticlă și cu termomodule in interiorul profilelor.

Sistemul PANORAMA DVi+, datorită echipării cu termomodule, asigură o izolare termică sporită.

Izolarea termică a tâmplăriei este determinată și de tipul, grosimea și calitatea umpluturilor folosite ( pachet de geam termoizolant, panel, etc.).

Sistemul PANORAMA asigură un grad ridicat de izolare fonică pentru petrecerea de momente liniștite, departe de zgomotul cotidian.

Pentru siguranța interiorului, ușile armonice pot fi echipate cu sisteme speciale de blocare. Se pot folosi pachete de sticlă pentru protecție împotriva loviturilor sau a pătrunderilor prin efracție.

 
 
Acces facil și mobilitate

Sistemul PANORAMA are două variante de prag:

 • prag plat (cu înălțime mică), cu etanșare pe perie și care înlesnește accesibilitatea și mobilitatea persoanelor cu dizabilități sau care folosesc scaunul cu rotile în clădiri.

 • prag rezultat din profilele care formează un cadru închis, montat pe perimetrul golului tehnologic.
 
Deschideri interioare și exterioare, colț 900 și altele despre PANORAMA

În funcție de cerințele proiectului și destinația spațiului, sistemul PANORAMA oferă structuri care se deschid spre interior sau spre exterior. Acest aspect determină locul și modul de montare a balamalelor dintre foile de ușă.

Locul de pliere poate fi în dreapta sau în stânga golului. Modul de deschidere și locul de pliere trebuie analizate și specificate foarte clar înainte de lansarea în producție.

 

Tâmplăria realizată din sistemul de profile PANORAMA poate fi o soluție și pentru colțurile vitrate, la 90°. Este varianta recomandată pentru clădirile comerciale și private în care trecerea la spațiul deschis (terase, verande) se face printr-un colț al unei încăperi. Cele două laturi se deschid și se închid independent una fața de alta, fără montant structural în zona de colț.

Cărucioarele de ghidare au o mișcare de culisare silențioasă pe șina de ghidare și nu necesită întreținere specială. Rolele de ghidare nu sunt vizibile în poziția închis, ceea ce conferă sistemului un aspect elegant și modern.

Folosind profilele din sistemul PANORAMA  se pot realiza atât uși cât și ferestre cu deschidere tip armonică.

 
 
Finisaje și culori profile

Profilele din aluminiu din seria PANORAMA pot fi vopsite în peste 200 de nuanțe din paletarul RAL, cu diverse tipuri de finisaje ale suprafețelor: de la vopsire lucioasă la vopsire mată, de la suprafețe texturate la vopsiri cu garanție de 50 de ani sau culori care imită materiale din natură. Sunt foarte elegante și ușile în varianta decor lemn – 19 variante de finisaje dar și profilele bicolore, care au culori diferite la interior față de exterior.

Accesorii

Pe tâmplăria realizată din profile PANORAMA se pot monta cu ușurință sistemele de tip Fly screen – o protecție practică și extrem de funcțională împotriva insectelor. Plasele se montează aplicate pe tocul tâmplăriei și au un sistem foarte simplu de culisare. Sunt fiabile și usor de utilizat.

Persönliche Beratung

MasterProd logo

masterprod.ro
Trimite-ne mesajul dorit prin Whatsapp

masterprod.ro
Salutare! 👋
Cu ce te putem ajuta? Lasă mesajul dorit și vom reveni cu un răspuns în intervalul 08:00 - 16:00.
Contactează-ne chiar acum
German