Jaluzele și perdele lamelare

Din categoria elementelor de protejare pentru ferestre la interior, Master Prod vă oferă:

 • jaluzele plise
 • jaluzele orizontale din lamele de aluminiu
 • perdele textile lamelare

Jaluzele plise

Pliseele se prezintă sub forma unor evantaie textile simple sau duble care se strâng prin pliere, ca burduful unui acordeon. Este un sistem impresionant care dă o notă de personalitate în plus ferestrei dar și interiorului locuinței.

Se montează pe rama geamului sau între baghetele tâmplăriei din PVC, AL sau lemn, asigurând atât intimitatea căminului cât și protecția împotriva razelor soarelui.

Marele avantaj al acestui sistem este faptul că nu are piese componente care să iasă din planul ferestrei. Acest aspect permite instalarea acestor jaluzele pe ochiurile mobile ale tâmplăriei aflate imediat lângă un șpalet. Deschiderea unui astfel de ochi de fereastră, echipat cu rolete clasice, nu se poate face fără ca sistemul de rulare al materialului textil să nu lovească în perete și astfel să strice peretele sau să se strice chiar el.

Se pot executa într-o gamă variată de culori, texturi, imprimeuri și grade de transparență. Din punct de vedere al gradului de transmitere a luminii sunt materiale semitransparente, opace și de tip blackout, cu greutăți între 90 și 205 gr/mp.

Pliseele pot acoperi aproape orice suprafață posibil constructivă a unei ferestre sau a unei uși: triunghi, trapez, cerc sau semicerc. Se pot aplica și în plan înclinat, la ferestrele de mansardă.

Majoritatea materialelor sunt lavabile, rezistente la foc (nu întrețin arderea),
sunt tratate antistatic, se curăță ușor și sunt rezistente la apă.

Jaluzele orizontale din lamele de aluminiu

Avantajele folosirii jaluzelelor orizontale din aluminiu sunt:

 • practice;
 • posibilitatea de a regla cantitatea de luminã;
 • întreţinere uşoarã, prin ştergere periodicã;
 • duratã lungã de viaţã;
 • gamă variată de culori.

Jaluzelele orizontale sunt folosite pentru decorarea şi protecţia încãperilor şi sunt alcãtuite din:

 • covorul de lamele: o alãturare de fâşii din aluminiu, cu lãţime de 25 mm şi grosimea de 0,21 mm, perforate pentru trecerea componentelor sistemului de acţionare;
 • sistemul de acţionare specific: datoritã acestuia, jaluzelele din aluminiu permit controlarea cu uşurinţã a intensitãţii luminii pe toatã durata zilei. Sistemul de acţionare al jaluzelelor este manual şi conţine un sistem de ridicare a lamelelor şi unul de rotire. Lamelele se pot roti pânã la 180 grade, astfel încât se poate regla cantitatea de luminã care pãtrunde în încãpere. În acelaşi timp, covorul de lamele poate fi strâns total sau parţial, caz în care cantitatea de lumina care intrã în încãpere poate fi dusã la maxim. Blocarea jaluzelei la o anumitã înãlţime se poate face cu un sistem compact cu role (un blocator) încorporat în garnişã.
 • profilele superior şi inferior ale jaluzelelor: realizate din tablã de aluminiu vopsitã în câmp electrostatic în aceeaşi culoare cu cea a lamelelor.

Perdele lamelare

Acestea îmbinã avantajele clasicelor perdele cu cele ale draperiilor într-un singur produs. Aceste produse sunt ideale pentru orice tip de încãpere, fie birou, cabinet medical, salã de clasã, sufragerie sau dormitor. Jaluzelele verticale sunt compuse dintr-o şinã rezistentã din aluminiu pe care circulã lamele textile cu lãţimi de 127 mm sau 89 mm de diverse tipuri şi modele. Materialul din care sunt confecţionate lamelele nu necesitã îngrijiri deosebite în primul rând datoritã tratamentului antistatic al suportului textil. Rotirea lamelelor textile permite pãtrunderea luminii în încãpere doar în mãsura doritã. Cu o mişcare simplã, se rotesc lamelele care se pot închide total, fãrã a lãsa privirile indiscrete sã vadã înãuntru.

Acţionarea jaluzelelor se face manual folosind dupã caz şnurul pentru rotirea lamelelor sau cel pentru închiderea/deschiderea perdelei.
Vã punem la dispoziţie perdele lamelare cu mai multe tipuri de deschideri:

 • deschidere normalã ( lamelele se adunã în aceeaşi parte cu mecanismul de acţionare) – deschidere inversã (lamelele se pliazã în partea opusã mecanismului de acţionare)
 • deschidere tip cortinã ( perdeaua se împarte simetric în douã pãrţi, de la mijloc spre margini)
 • deschidere tip “strângere la mijloc” ( lamelele se adunã la mijlocul garnişei).

Jaluzelele verticale sunt alese de cãtre clienti datoritã multiplelor avantaje:

 • posibilitatea de a regla lumina dupã cum bate soarele;
 • întretinere uşoarã, prin aspirare periodicã;
 • durata lungã de viaţã.

Consultanță personalizată

MasterProd logo

masterprod.ro
Trimite-ne mesajul dorit prin Whatsapp

masterprod.ro
Salutare! 👋
Cu ce te putem ajuta? Lasă mesajul dorit și vom reveni cu un răspuns în intervalul 08:00 - 16:00.
Contactează-ne chiar acum
Romanian