Etanşarea rostului dintre ramă şi perete

Folii şi benzi de etanşare

Etanşarea rostului dintre ramă şi perete

Etanşarea rostului dintre ramă şi perete, în etapa de montare a tâmplăriei cu geam termoizolant este o operaţie extrem de importantă.

Folosirea exclusivă a spumei de montaj nu este suficientă pentru atingerea şi păstrarea tuturor capacităţilor termo şi hidroizolante ale tâmplăriei.

Cauza: spuma de montaj nu este foarte rezistentă în timp dacă nu este protejată. Rolul de termo- şi de hidroizolare este completat şi de foliile de etanşare sau de benzile de etanşare precomprimate.

Ce sunt foliile și benzile de etanșare?

Foliile sunt de fapt benzi din cauciuc elastomeric, pentru etanşări pe exterior şi din cauciuc butilic pentru izolare la interior. Benzile sunt
foarte flexibile, au rezistenţă mare la sfâşiere şi stabilitate mecanică ridicată. Toate acestea sunt caracteristici optime pentru aplicaţii care presupun sigilarea elementelor de uşi şi ferestre.

Intervalul de temperaturi în care aceste benzi îşi păstreazã proprietăţile de izolare este de – 300C la  + 1300C.

Dupã introducerea tâmplăriei pe care s-a aplicat folia de etanşare pentru interior (pe bazã de cauciuc butilic = impermeabil la vapori şi la apă şi cu proprietãti de felxibilitate excelente ) în golul din zidãrie, aceasta se fixează cu spume de montaj. Ulterior folia de etanşare se răsfrãnge pe suprafaţa interioarã a zidului. Aceasta va asigura o bună etanşare perimetrală a rostului de montaj la interior.

Pentru etanşare rapidã şi sigurã, pe partea opusă, se foloseşte folia de etanşare pentru exterior ( pe bază de cauciuc elastomeric = impermeabil la apă). Este rezistentã la radiaţiile UV şi compatibilã cu materialele de finisaj din industria construcţiilor. Aceastã folie are proprietãţi elastice şi capacitate de lipire deosebite. Folia de etanşare se răsfrânge pe suprafaţa exterioară a zidului şi va asigura etanşarea  rostului de montaj la exterior.

Pentru o izolare şi o etanşare superioare se folosesc benzi de etanşare precomprimate sau folii speciale de etanşare. Acestea se aplică perimetral, pe exteriorul ramei tâmplăriei, în zona de contact cu zidul, înainte de fixarea în golul din zidărie.

Cum acţioneazã aceste benzi?

Aceste benzi acționează astfel:

– la exterior oferă o protecţie ridicată la apa pluvială și permite difuzia aerului și a vaporilor de apa din rosturi către exterior

– în zona mediană a rostului de montaj
asigură izolarea termică şi fonică;

– la interior conferă o bunã etanşare termicã, precum si o barieră împotriva vaporilor de apă, eliminând posibilitatea apariţiei mucegaiului în zona mediană.

Toate aceste folii, fie că sunt pentru interior fie pentru exterior, se tencuiesc şi se finisează la fel ca restul zidăriei, astfel încât nu se va observă existenta
lor.

 

 Adresează-te specialiștilor noștri și vei obține soluția potrivită nevoilor tale iar echipele de producție vor pune în practică proiectul tău. 

Nous offrons des conseils personnalisés

MasterProd logo

masterprod.ro
Trimite-ne mesajul dorit prin Whatsapp

masterprod.ro
Salutare! 👋
Cu ce te putem ajuta? Lasă mesajul dorit și vom reveni cu un răspuns în intervalul 08:00 - 16:00.
Contactează-ne chiar acum
French