Tamplarie din aluminiu

ULTRAGLIDE – sistem de profile din aluminiu pentru uși culisante

ULTRAGLIDE – sistem de profile din aluminiu cu barieră termică

 

ULTRAGLIDE este un sistem ultramodern și elegant de profile din aluminiu cu barieră termică, utilizat pentru proiectarea și execuția tâmplăriilor culisante și culisante cu ridicare.

Ușile culisante realizate folosind profilele din sistemul ULTRAGLIDE au aplicabilitate atât în proiectele pentru clădiri publice cât și în cele pentru clădiri rezidențiale. Sistemul reprezintă soluția ideală pentru adepții curentului „arhitectură transparentă”. Se pot realizarea uși stabile, cu dimensiuni mari și manevrare ușoară. Sistemul este adaptat la cele mai recente cerințe privind performanța termică, estetica și siguranța. 

usi culisante din aluminiu

Caracteristici tehnice sistem

 

Caracteristicile tehnice principale ale sistemului sunt:

 • adâncime toc: între 153 și 239 mm
 • adâncime profil cercevea: 67 mm
 • ușile pot fi echipate cu geamuri cu două sau cu trei foi de sticlă
 • grosime pachet de sticlă: până la 52 mm
 • înălțime maximă: 3300 mm
 • lățime maximă foaie mobilă: 3200 mm
 • greutate maximă admisă pentru foaia mobilă: 250 kg la varianta de culisare simplă
 • greutate maximă admisă pentru foaia mobilă: 440 kg la varianta de culisare cu ridicare
 • sistemul este compatibil cu feroneriile cu acționare manuală sau automată.

ULTRAGLIDE sistem de profile din aluminiu

Sistemele de tâmplărie au fost testate pentru a li se certifica eficacitatea AWW (air-water-wind), în conformitate cu standardele europene în vigoare.

Etanșeitatea la aer –ușile ULTRAGLIDE s-au încadrat în clasa 4, pe o scară de la 0 la 4. Aceasta indică un produs care a fost testat cu succes la presiuni ale aerului de 600 Pa.

Etanșeitate la apă – ușile ULTRAGLIDE s-au încadrat în clasa 9, pe o scară de la 0 la 9, ceea ce este un rezultat foarte bun.

Etanșeitatea la vânt – sistemul se încadrează în clasa C4 de etanșeitate, cu rezultate bune de protecție și etanșare la acțiunea vântului.

 

usi culisante din aluminiu

ULTRAGLIDE si termomodulele

 

În interiorul profilelor de aluminiu se pot introduce bare de material termoizolator. Aceste bare ajută la reducerea pierderilor de căldură prin zona profilelor. Din această cauză au denumirea de termomodule.

Pentru reducerea pierderilor de căldură prin tâmplărie, între pachetele de sticlă și profilele de aluminiu se introduc profile cu secțiuni specifice. Acestea au rol de garnitură de așezare și sunt realizate din aceleași materiale inovatoare.

În funcție de echiparea cu termomodule profilele se încadrează în una din următoarele subgrupe ale seriei:

 • Ultraglide (UG),
 • Ultraglide isolation (UGi) – cu profile cu rol de garnitura pe perimetrul pachetului de sticlă
 • Ultraglide high isolation (UGi+) – cu profile cu rol de garnitură pe perimetrul pachetului de sticlă și cu termomodule in interiorul profilelor.

usi culisante din aluminiu

ULTRAGLIDE – cu prag mic

 

Sistemul ULTRAGLIDE are o variantă cu prag mic – o soluție care îmbunătățește accesibilitatea și mobilitatea în clădiri pentru persoanele cu dizabilități sau care folosesc scaunul cu rotile. Această variantă a sistemului asigură alinierea perfectă a șinelor inferioare cu nivelul pardoselii ceea ce permite trecerea ușoară dintr-o parte în alta.

De asemenea, designul profilelor fac din acest sistem o alegere perfectă pentru proiectele care necesită suprafețe vitrate mari, cu un aport mare de lumină naturală.

Acest sistem permite realizarea de uși cu deschidere tip lift and slide/culisante cu ridicare.

Sistemul are șina inferioară cu două căi de culisare ceea ce permite realizarea de uși cu 2 foi ( una fixă și una mobilă) sau cu 4 foi ( 2 fixe și două mobile).

ULTRAGLIDE sistem de profile din aluminiu

ULTRAGLIDE 900

 

Sistemul ULTRAGLIDE are o soluție și pentru colțurile vitrate, la 90°, perfect pentru clădiri comerciale și private în care trecerea la spațiul deschis (terase, verande) se face printr-un colț al încăperii. Ușa se deschide pe cele două laturi ale tâmplăriei, astfel încât întregul colț al camerei este deschis, fără montant structural.

Folosind sistemul ULTRAGLIDE 900 se pot realizarea uși cu deschidere culisantă sau cu deschidere culisantă cu ridicare.

ULTRAGLIDE 900 are șina inferioară cu două sau trei căi de culisare ceea ce permite confecționarea de uși cu 2, 4, 6 sau chiar 12 foi fixe sau mobile.

ULTRAGLIDE sistem de profile din aluminiu

Folosind sistemul ULTRAGLIDE 900 se pot realizarea uși cu deschidere culisantă sau cu deschidere culisantă cu ridicare.

ULTRAGLIDE 900 are șina inferioară cu două sau trei căi de culisare ceea ce permite confecționarea de uși cu 2, 4, 6 sau chiar 12 foi fixe sau mobile.

 

usi culisante din aluminiu

 

ULTRAGLIDE Monorail

 

Sistem de profile cu o singură cale de glisare, ULTRAGLIDE Monorail permite realizarea de culisante sau de culisante cu ridicare care au o foaie fixă.

Diferența majoră față de celelalte sisteme culisante este adâncimea profilelor. Dacă în variantele descrise anterior, tocul are adâncimea de  237 mm, în acest caz adâncimea este de 176 mm.

ULTRAGLIDE sistem de profile din aluminiu

Sistemul are șina inferioară cu o singură cale de culisare. Aceasta permite realizarea următoarelor configurații:

 • uși cu 2 foi ( una fixă și una mobilă)
 • uși cu 3 foi ( 2 fixe și una mobilă)
 • uși cu 4 foi ( 2 fixe și două mobile).

usi culisante din aluminiu

O altă diferență majoră este faptul că această variantă suportă în ochiul fix umpluturi/pachet de geam termoizolant cu grosimi între 12 și 72 mm. Acest aspect se reflectă în capacitatea ridicată de reducere a pierderilor de căldură și în capacitatea mai mare de izolare fonică a tâmplăriei.

 

ULTRAGLIDE Thermal

 

O variantă superioară de profile pentru uși culisante sau uși culisante cu ridicare este sistemul ULTRAGLIDE Thermal. Sistemul este recomandat pentru tâmplării cu suprafețe vitrate foarte mari.

Astfel se pot realiza uși cu greutate maximă admisă pentru foaia mobilă de 440 kg la varianta de culisare simplă și de 400 kg la varianta de culisare cu ridicare.

ULTRAGLIDE sistem de profile din aluminiu

Performanțele de izolare termică ale ușilor sunt mult îmbunătățite față de celelalte sisteme.

Sistemul este disponibil în variantele cu șină cu 1, 2 sau 3 căi de culisare. Astfel ușile realizate cu aceste sisteme pot avea diverse configurații combinând foile mobile cu cele fixe.

 

ULTRAGLIDE – variante de finisaje

 

Profilele din aluminiu pot fi vopsite în peste 200 de nuanțe din paletarul RAL. Clienților le stau la dispoziție diverse tipuri de finisaje ale suprafețelor: de la vopsire lucioasă la vopsire mată, de la suprafețe texturate la vopsiri cu garanție de 50 de ani. Culorile care imită materialele din natură și mai ales cele decor lemn sunt și ele  foarte căutate.

culori-tamplarie

 

ULTRAGLIDE si sistemele Fly screen

 

Pe ușile ULTRAGLIDE se pot monta cu ușurință sistemele de tip Fly screen (plase antiinsecte)- o protecție practică și extrem de funcțională împotriva insectelor.

ULTRAGLIDE sistem de profile din aluminiu

Personalised consultancy

MasterProd logo

masterprod.ro
Trimite-ne mesajul dorit prin Whatsapp

masterprod.ro
Salutare! 👋
Cu ce te putem ajuta? Lasă mesajul dorit și vom reveni cu un răspuns în intervalul 08:00 - 16:00.
Contactează-ne chiar acum
English