Placări pereți cu oglindă și sticlă

Placări pereți cu sticlã si oglindã

In ultima perioadã au tot mai multã cãutare placãrile de pereţi cu sticlã vopsitã, sticlã printatã sau oglindã, în primul rând la pereţii din bãi, zonele de lucru din bucãtãrii, dar şi zone de trafic intens din interiorul spaţiilor comerciale şi clãdirilor de birouri ( recepţii, holuri, baruri, cabinete medicale, săli de fitness, săli de dans) pentru cã oferã multe avantaje în comparaţie cu fainaţa sau gresia:

      – placãrile cu sticlã sau oglindã aduc un plus considerabil din punct de vedere estetic. Ambientul prinde viaţã instant datoritã luciului sticlei, a culorilor sau a imaginilor foarte clare,  imprimate pe placa de sticlã, iar spaţiile capãtã alte dimensiuni prin reflexia luminii în suprafeţele placate cu oglinzi.  Suprafaţa uniformã şi lucioasã a acestora  reflectã lumina mãrind vizual spatiul, care capãtã astfel şi un plus de eleganţã. 

       – întreţinere foarte uşoarã, datoritã suprafeţei perfect netede şi foarte dure, care nu este întreruptã de rosturi, aşa cum se întâmplã în cazul placãrilor cu plãci, având şi rezistenţa mare la zgâriere. Drept urmare mucegaiul, microbii şi bacteriile nu vor avea spaţii în care sã se adãposteascã. Este suficientã folosirea unei soluţii de curãţat suprafeţele din sticlã. 

       La placãrile cu sticlã se foloseste sticlã cu grosime 4 – 6 mm tratatã termic.  Vopsirea sau printarea digitala pe sticlã se realizeazã pe spatele acesteia, fiind protejate culorile de cãldurã, apã sau alte materiale, durata de viaţã a placãrilor cu sticlã  fiind foarte mare.       Sticla vopsitã se poate realiza în orice culoare din paletarul RAL, iar tãierea se face la orice dimesiune, incluzând decupãrile pentru zonele de prize/întrerupãtoare.In lucrãrile noastre folosim oglindã clară, bronz sau neagră, cu grosime de 4 și 6 mm.

Prelucrãrile pe care le pot avea oglinzile pe care le livrãm şi montãm pot fi :

  • – finisate cu cant lucios pe contur

  • – cu fazet simplu sau dublu

  • – găurite sau decupate.


Placarea unui perete cu faianţã nu este o operaţiune tocmai uşoarã care, în funcţie de model şi dimensiunea plãcilor, poate dura şi câteva zile.

       În cazul montajului sticlei sau oglinzii, lucrurile stau cu totul altfel: o echipã de montatori experimentaţi va termina lucrãrile într-un timp foarte scurt, fãrã sã creeze disconfort clientului.  Sticla se lipeşte pe perete cu ajutorul adezivilor speciali. Oglinda se fixeazã pe perete folosind o combinaţie de materiale adezive: bandã dublu adezivã şi soluţii de lipit. Deasemenea în cazul oglinzilor, la solicitarea clientului sau în conformitate cu datele proiectului, se poate face şi prindere demontabilã.