Plasele de insecte sunt extrem de eficiente în a ţine la distanţã aceste vietãţi deranjante, dar rolul lor este unul mult mai important: ele sunt o barierã de protecţie împotriva prafului, a polenului, a pufului de plop, a muştelor şi a altor impuritãţi care pot pãtrunde în locuinţã.


Curãţarea plaselor de ţânţari se face, înainte de toate, pentru a ne asigura cã ochiurile sitei sunt curate şi cã lumina împreunã cu aerul proaspat pãtrund în interior. O plasã murdarã poate avea un efect negativ asupra sãnãtaţii şi, cu siguranţã, va altera gradul de confort al încãperilor.


De regulã, curãţarea unei plase de ţânţari nu implicã costuri sau eforturi speciale, dar în funcţie de tipul acesteia este bine de reţinut cã se pot folosi anumite ustensile. Cu cât este mai complicat sistemul de prindere şi de acţionare, cu atât plasele trebuiesc curãţate cu mai multã grijã


Plasele fixe şi cele cu balamale se pot demonta cu uşurinţã şi se pot spãla în curte sau direct în cadã, cu furtunul de grãdinã cu presiune micã sau cu duşul şi cu un burete cu detergent neabraziv. În timpul manevrãrii şi manipulãrii acestor plase trebuie avutã mare grija: nu trebuie lovite sau forţate ramele din aluminiu ale plaselor. Existã riscul ca plasa cu rama lovitã şi deformatã sã nu se mai potriveascã în balamale.

Plasele tip rulou se curaţã cu apã şi un burete, prin frecare uşoarã. Deasemena se poate folosi un pulverizator cu detergent neabraziv pe toatã suprafaţa plasei, dupã care aceasta se şterge cu o lavetã curatã şi uscatã. În cazul acestui tip de plase este contraindicatã folosirea aspiratorului sau a periilor dure care pot rupe ochiurile plaselor.

Plasele plisse sunt uşor de curãţat, necesitând o întreţinere minimã. Sita se spalã cu un burete îmbibat în apã caldã în care s-au pus câteva picãturi de detergent neabraziv. Buretele se mişca de-a lungul pliurilor sitei. Apa se lasã sã acţioneze câteva minute apoi se curaţã uşor cu o lavetã uscatã cu aceleaşi mişcãri în lungul pliurilor. Asiguraţi-vã cã plasa este complet întinsã înainte de a începe curãţarea acesteia. Evitaţi folosirea periilor rigide. Este total contraindicatã folosirea aspiratorului pentru curãţarea sitei. Plasele de insecte plisate necuraţate care acumuleazã praf şi alte rãmãsiţe de murdãrie se pot chiar defecta şi astfel nu se vor mai deschide sau închide corespunzator.

Plasele de insecte au şi elemente de feronerie: balamale, sistem de închidere, sistem de rulare, care necesitã operaţii de mentenanţã. În cazul plaselor simple, cu balamale, cele mai des întâlnite probleme apar la sistemul de închidere şi la balamale, unde uzura devine inevitabilã, iar riscul creşte odatã cu gradul de acţionare. Prin urmare, este indicat sã închideţi şi sã deschideţi plasele cât mai rar şi sã vã asiguraţi cã balamalele sunt unse corespunzãtor. Pentru plasele tip rulou şi plisse este indicat sã apelaţi la specialiştii firmei care au executat şi montat ansamblul pentru a face verificãri periodice sau intervenţii.

Cu referire expresã la plasele de insecte cu balamale: pe lângã procesul de curãţare a acestora, care trebuie efectuat cu grijã, este recomandat sã le protejaţi pe cât posibil de lovituri – nu le lãsaţi deschise şi nesupravegheate deoarece, fiind foarte uşoare, pot fi balansate de vânt, lovite de zid şi afectate destul de serios.

Solicita Oferta +40 728 628 188