Informatii utile

Intretinerea plaselor de insecte

Plasele de insecte sunt extrem de eficiente in a tine la distanta aceste vietati deranjante, dar rolul lor este unul mult mai important. Ele va protejeaza casa si impotriva prafului, a polenului, a pufului de plop, a mustelor si a altor impuritati care pot patrunde in locuinta.

In mod normal, cu cat sunt mai mici ochiurile plasei, cu atat este mai mic riscul infiltrarilor nedorite. Prin extensie, ne-am putea forma ideea gresita ca nu este o problema prea mare daca amanam curatarea plasei, doar insectele oricum nu pot patrunde in interior, nu-i asa? Ei bine, nimic nu este mai gresit!

Curatarea plaselor de tantari se face, inainte de toate, pentru a ne asigura ca ochiurile sunt curate si ca lumina si aerul proaspat patrund prin acestea. O plasa murdara poate avea un efect negativ asupra sanatatii si cu siguranta va altera gradul de confort al incaperilor.

Majoritatea tipurilor de plase se pot curata prin frecare usoara cu un burete imbibat in apa cu detergent. O solutie alternativa ar fi folosirea aspiratorului dar la o putere de aspirare minima astfel incat sa nu se deterioreze plasa.

Plasele cu balamale se pot demonta cu usurinta si spala direct in cada, cu dusul si cu un burete cu detergent. Cu cat este mai complicat sistemul de prindere si de actionare, cu atat plasele trebuiesc curatate cu mai multa grija pentru a nu fi nevoiti apoi sa o demontati sau, mai rau, sa efectuati reparatii la ea.

Author


Avatar