Elemente arhitecturale din sticlã – compartimentări interioare, pereți, uși, balustrade, trepte și pardoseli din sticlă

     Spațiul, materialul și culoarea, adică principalele instrumente cu care operează arhitectura sunt dependente de lumină, și, implicit, de sticlă, materialul cu ajutorul căruia ea este filtrată, ghidată și percepută de ochiul uman. Sticla reprezintă o soluție binevenită la momentul actual datorită faptului că permite trecerea luminii în/prin încăperi și în același timp crează o atmosferă particulară a spațiului prin diverse elemente decorative.

     Dintre elementele arhitecturale din stică, Master Prod vă oferă:

  – compartimentări interioare și pereți din sticlă;

  – uși din sticlă;

  – balustrade din sticlă;

  – trepte, scări și pardoseli din sticlă.

Compartimentări interioare și pereți din sticlă:

     Un perete elegant din sticlă, cu contur subțire sau aproape invizibil, este foarte căutat de către iubitorii spațiilor ample, luminoase. Sticla folosită la realizarea acestor panouri este tratată termic (sticlă securizată). La cerere se poate folosi sticla securizată și laminată, cu grosimi între 10 și 16,76 mm, în funcție de gradul de izolare fonică necesară. Sticla este montată cu ajutorul profilelor perimetrale din aluminiu, cu grosimi și tipuri de prindere diferite, și care pot fi eloxate sau vopsite în orice culoare din paletarul RAL.

     Pentru accesul dintr-o parte în alta, în pereții de sticlă se înglobează o uși de trecere. Aceste uși pot avea una sau două foi active și au deschideri batante, cu posibilitatea de încuiere în pardoseală sau la nivelul mânerului prin apăsare. Ușile pot fi prevãzute cu mânere trăgătoare sau prin apăsare.

Uși din sticlă

     Ușile de sticlă sunt celebre pentru aspectul lor spectaculos, iar posibilitățile de echipare și decorare permit realizarea celor mai creative variante.

     Ușile din sticlă au câteva avantaje notabile care le recomandă în anumite situații:

– modificarea vizuală a dimensiunilor spațiului; ele împart și extind spațiul în același timp;

– rezistență mare la utilizare intensă, umiditate sau schimbări de temperatură;

– întreținere și curățare ușoară, cu orice agent de curățare a sticlei și cu o cârpă moale;

– sticla este un material ecologic și hipoalergenic, astfel încât ușile din sticlă pot fi instalate la saune, băi, săli de cosmeticã, centre medicale, etc.

Tipurile de uși din sticlă pe care vi le propune Master Prod sunt:

– cu amortizor îngropat și balamale cu prindere în plan vertical;

– cu balamale cu prindere în zidarie, în plan orizontal;

– cu toc din aluminiu.

Balustrade din sticlã:

     Balustradele de sticlã reprezintã elemente architecturale care înglobeazã siguranţa, utilitatea şi estetica în spaţiile în care sunt utilizate. Balustrada din sticlã poate fi utilizatã atât în exterior ( balcoane, terase), cât şi la interior (scãri, podeste). Când vorbim de realizarea unei balustrade din sticlã securizatã este esenţial sã alegem, în primul rând, modalitatea de prindere corectã, în funcţie de care se stabileste tipul de sticlã si grosimea acesteia.

Realizate din sticlã laminatã şi securizatã, cu grosimi între 12,76 mm si 20,76 mm, panourile componente ale balustradelor din sticlã pot fi montate în mai multe variante:

– din lateral planşeu sau pe pardosealã finitã, cu conectori din inox, finisaj lucios sau satinat;

– pe pardoselã, cu profile din aluminiu;

– panouri decorative încadrate în structura metalicã a balustradei.

Sticla folositã la realizarea balustradelor poate fi transparentã, matã, fumurie sau coloratã.

Trepte din sticlã:

     Treptele din sticlã au aplicabilitate atât în proiecte rezidenţiale cât şi în proiecte comerciale. Sticla folositã la realizarea treptelor este laminatã şi securizatã, cu grosime de 34 mm, transparentã sau coloratã şi opţional cu tratament antialunecare. Montate pe un schelet metalic, fixate direct în perete sau placând o scarã de beton, treptele din sticlã sunt un element foarte modern, elegant şi de efect.

Pardoseli din sticlã:

Sticla reprezintã o noutate în materie de pardosealã oferind un aspect spectaculos interioarelor. Pardoseala din sticla creeazã mai multã luminã şi spaţiu în clãdiri oferind în acelaşi timp şi multe posibilitãţi de design. O astfel de pardosealã este realizatã din sticlã securizatã şi laminatã, elemente de etanşare şi elemente de fixare, în principal de tip rame din profile metalice. Configurația și grosimea totală a pardoselii este în directă legatură cu dimensiunea/suprafaţa acesteia. Astfel, se pot folosi sticle securizate de tip triplex cu grosimi totale între 28 si 34 mm. Standardele în vigoare impun clar corelarea dintre suprafaţa, configuraţia, tipul de fixare pe structura perimetrală și grosimea totală a pardoselii din sticlă.

Pardoseala din sticla

Pardoseala din sticla

Solicita Oferta +40 728 628 188